Blog

"CLAIR-OBSCUR" / CONTINULICHT

27 november 2017 - Workshop

Workshop Clair Obscur

Wat? Geen uitleg over fotografie?

Workshop tijd!! Een vriend van mij vroeg, "Heb je geen zin om eens een workshop mee te volgen?". Tuurlijk bijleren is altijd tof en als je dat kan doen met iemand die je goed kent bij een coole fotograaf is dat helemaal geweldig. Dus wij ons ingeschreven voor Clair Obscur van Tom Museeuw. Check zeker zijn pagina Fotofolio.be

Dus trokken we naar de Haan voor wat Tom omschrijft als een inspirerende en intensieve trainingsdag voor fotografen die zich willen verdiepen in het werken met continu lichtbronnen. En dat klopt ook volledig! Denk niet van "dit doen we even" want het was echt geen eenvoudige workshop.

Klaar? Start!

Beginnen deden we zoals steeds met theorie. En op dat moment begon het al wat te dagen. Dit ging een intensieve dag worden. In de uiteenzetting legt Tom tot in de laatste details uit waar de stijl vandaan komt en wat hem zo sterk maakt. Mocht je dit in detail willen weten raad ik je aan (hoewel dat doe ik sowieso) om de workshop bij Tom een keer te volgen (zie hier). Nu mocht je wat voorbeelden willen zien van de grote jongens in deze stijl neem dan zeker een kijkje op Studio Harcourt.

Shoot!

Na de middag was het dan tijd om aan de foto's zelf te beginnen. Een korte introductie van de lieftallige tweeling Lara en Luna en we konden aan de slag. Mmm dat leek gemakkelijk toen Tom dat voordeed maar het resultaat:

Een beetje saai, niet?

Opnieuw proberen en laten we het ons wat moeilijker maken...

Ja of toch maar niet misschien.

Gelukkig was de helpende hand van Tom niet ver! Gevolg:

Kijk dat is interessant. En dat geeft ineens ook de grote kracht van deze workshop weer! 4 fotografen, 2 modellen en 1 lesgever dat is pas luxe. Dan leer je echt dingen bij. Ok hij is niet van de goedkoopste maar Tom is wel de interessantste en vriendelijkste lesgever die ik de laatste paar jaren ben tegengekomen!

Klaar?

Nee! Dit wil ik nog doen. Wauw wat een ervaring en die wil ik met jullie delen. Ben je dus de zoveelste selfie als profielfoto beu en wil je eens iets anders dan de rest, neem dan contact op en we werken samen iets leuks uit!!

Ik wil jullie alleen nog maar aanraden om workshops bij Tom te volgen en geniet nog wat van onderstaande beelden.

Over mij

Ik ben Tom, huwelijksfotograaf en jullie beste vriend in de mooiste dag van jullie leven. Als fotograaf ben ik "right where the action is!" Mijn doel is dan ook de spontaanste en coolste momenten van jullie dag in beeld te brengen!

Delen