Blog

De ideale locatie voor jullie huwelijk

26 april 2018 - Huwelijksfotografie

Een vraag die koppels me vaak stellen is ”Weet jij een leuke locatie voor ons huwelijk?” Absoluut! Zoals elke fotograaf kom ik op veel plaatsen en shoot ik soms op aparte locaties. Maar dit zijn de locaties die mij bijgebleven zijn en daarom niet misschien jullie mooiste locatie. Daarom wil ik jullie in deze blog een aantal tips meegeven om jullie toplocatie te zoeken.

 

Welk type locatie spreekt jullie aan?

Heb je een stijl of thema voor jullie huwelijk?

Zie je graag romantisch of eerder industrieel of zelfs een leuk stadscentrum?

Wat ziet je partner graag?

 

Dit zijn vragen die je jezelf om te beginnen kan stellen. Heb je een bepaald thema in gedachten blijf dan zeker ook verder werken hiermee!

 

Is dit iets te abstract? Geen probleem! Dan kan je nog altijd gaan gluren bij de buren. Vandaag hebben we allemaal toegang tot smartphones, facebook, Pinterest,… Ga eens kijken bij de foto’s die je gepind hebt. Of de websites die je opgeslagen hebt. Onbewust heb je hier zeker al een voorkeur laten zien.

 

In mijn e-book over hoe een fotograaf te kiezen vertel ik je om veel fotografen te bekijken en lijstjes te maken over wat je leuk vind. Wel ga eens opnieuw door die lievelingsfotografen. En kijk eens naar het soort locaties op hun website. Kans is groot dat je een soort locaties gaat vinden.

Maar nu nog waar…

Oef het moeilijkste is achter de rug! De stijl is vaak het moeilijkst en zijn we al vanaf.

 

We beginnen met een eenvoudige stap. Waar trouwen jullie en wat is het traject naar de ceremonie en de zaal. Zijn hier locaties onderweg die we kunnen gebruiken omdat we ze mooi vinden en in ons thema passen? Zo ja dan hebben we direct een winnaar.

 

Neen? Dan moeten we verder zoeken. Vraag het eens aan familie of vrienden die in de buurt wonen. Vraag het bij jullie fotografen waar je op gesprek gaat. Het gesprek is bij mij altijd vrijblijvend dus zelfs als je niet boekt krijg je alle info die je voor je dag wil weten!

 

Nog altijd geen idee? Dan blijft google je vriend. Er bestaan honderden trouwfora, facebookgroepen, fotografen gemeenschappen enzovoort die allemaal bergen locaties kennen. Jullie specifieke vraag is waarschijnlijk al eens gesteld en ga je met wat graven kunnen terugvinden. Zo niet heb je nog altijd de kracht van sociale media om jullie te helpen.

 

En zo kom je er zeker wel uit.

Trouwshoot: Hoe lang duurt zoiets?

Ik geef mijn koppels altijd de raad mee om minstens 1u ter plaatse te voorzien. Hierbij spreek ik over 1 locatie en dus exclusief rijtijd. Doen we meerdere locaties moet je uiteraard de reistijd wat verdelen en die er bij nemen.

 

Een goede tip is ook om de locatie niet te ver te nemen. Waarom? Hoe langer je wegblijft hoe langer de rest van de gasten alleen blijft. En tuurlijk het is jullie huwelijk maar vaak is het ideaal dat je maximaal ongeveer 2 a 3u de gasten alleen laat.

 

Afsluitende tips

  • Kans is groot dat je jurk vies wordt. Niet veel aan te doen. Een mooie witte jurk en een bos zijn meestal niet de beste vrienden. Ik neem zelf (bijna) altijd een deken en plastieken zak mee om op te kunnen gaan zitten en de impact te beperken. Dit is echter niet altijd voldoende. Aangezien de meeste vuiligheid zich onder de jurk gaat bevinden is mijn raad meestal “Laat het los, je trouwt maar 1 keer!” Daarenboven is een vuile onderrok ook een leuke foto waard ;-)
  • Regen wat dan? Jammer genoeg leven we in de Benelux en daar heb je dat vaker wel dan niet… Iets aan te doen? Neen, belangrijk is om een backup locatie te zoeken met mooie open ramen en zoveel mogelijk daglicht! (neem even een kijkje op de blog die ik over regen op je trouwdag heb gemaakt)
  • Let op seizoensgebonden locaties. Een bos ziet er altijd prachtig uit maar heeft wel een heel ander uitzicht in de zomer als in de winter.  Hou hier rekening mee tijdens je zoektocht.

Over mij

Ik ben Tom, huwelijksfotograaf en jullie beste vriend in de mooiste dag van jullie leven. Als fotograaf ben ik "right where the action is!" Mijn doel is dan ook de spontaanste en coolste momenten van jullie dag in beeld te brengen!

Delen