Blog

Unplugged ceremonies?

14 november 2018 - Huwelijksfotografie

Technologie gaat sneller dan we soms willen. Dit wil dan ook zeggen dat we vandaag op elk moment een camera in onze zakken hebben en direct geconnecteerd zijn met al onze favoriete sociale media netwerken. Hierdoor verliezen we vaak de connectie met de realiteit. En dat is het onderwerp van deze blog.

Maar ja iedereen mag toch foto’s nemen? Ik snap het. Het is jullie grote dag en jullie willen dat die vastgelegd wordt op beeld. Maar is dat nu net niet de reden waarom jullie mij inhuren?

2de fotograaf

Maar opa wil ook een paar foto’s nemen! Zeker laten doen! Vind ik ook fantastisch dat er nog mensen geïnteresseerd zijn in fotografie die willen bijleren. Laat ze zeker meelopen (in de weg lopen is nog iets anders he) en ik geef ze er nog wat tips en tricks gratis bij!

Regels zijn er voor iedereen

Een paar weken geleden sprak een priester mij in de kerk aan dat ik niet mocht flitsen. Nu dat vind ik absoluut geen probleem want dat doe ik standaard toch niet.Echter toen de ceremonie nog maar net begonnen was had er iemand deze regel was vergeten vertellen aan de overige paparazzi. Ik denk dat ik tijdens het naar voor komen van de bruid ongeveer 10 flashes zag afgaan.

Unplugged ceremonies

Dit is dan ook waarom er steeds mee gepraat wordt over unplugged ceremonies. Wat is dit nu juist?

Eenvoudig. Gsm in de broekzak en genieten van de ceremonie. Doen we dit dan niet? Vaak niet. Heel vaak zijn mensen foto’s aan het nemen, hun snapchat aan het updaten of gewoon even facebook aan het checken. Dit vind ik jammer uiteraard.

Waarom? Ik wil foto’s nemen van jullie gasten die aan het genieten zijn van jullie liefde en niet van gasten die naar hun mobieltje aan het kijken zijn.

Ik vind dan ook dat het een zeer mooi initiatief is dat nu opduikt. Bij deze ceremonies vragen de bruid en bruidegom expliciet aan hun gasten om hun gsm weg te steken tijdens de ceremonie. En geloof mij je gasten gaan zich meer herinneren van de ceremonie dan indien ze dit niet hadden gedaan.

Gsm thuis laten?

Nee hoor gewoon enkel de ceremonie! Ik heb koppels die hashtags maken voor alle instagram foto’s of die een app gebruiken (https://wedbox.com/ of anderen) om alle avondfoto’s of foto’s van door de dag te verzamelen. En dat is superleuk en moet je zeker doen!

Wanneer de priester foto’s begint te nemen.

Nog een kleine anekdote om af te sluiten. Onlangs had ik priester die snel een kleine digitale camera tevoorschijn toverde om een foto van de gasten te nemen. Ja dit vind ik dan weer grappig.

 

Over mij

Ik ben Tom, huwelijksfotograaf en jullie beste vriend in de mooiste dag van jullie leven. Als fotograaf ben ik "right where the action is!" Mijn doel is dan ook de spontaanste en coolste momenten van jullie dag in beeld te brengen!

Delen