Blog

WHAT'S IN MY BAG?

01 januari 2017 - Huwelijksfotografie

Wat gebruik jij als trouwfotograaf?

Dit is een vraag die veel mensen mij stellen. Niet alleen de aspirerende fotografen maar zelfs de klanten. En op zich is dit wel logisch, je verwacht van een professioneel fotograaf dat hij goed materiaal gebruikt!

 

Laten we starten bij mijn camerabody's. Eerst en vooral gebruik ik een Canon 6D. Dit is mijn werkpaard. Doet bijna al het werk en is zeer betrouwbaar. Dit toestel is de eerste fullframe die ik gekocht heb maar daarna ben ik er denk ik verliefd op geworden.
Canon levert prachtige kleuren en in combinatie met een mooie set lenzen en mijn vertrouwen in het toestel doet deze het keer op keer. Ik werk sinds een aantal jaar enkel nog met fullframe sensors owv de low light capaciteiten. Mijn camera voor deze was een 550D wat een leuk toestel was maar als je het gevoel hebt dat je naar minecraft aan het kijken bent als je op iso 1600 moet werken loopt het mis.

Mijn tweede body is een Sony A7ii. Waarom een ander merk? Draagbaarheid. Op de tussenmomentjes op een trouw zit deze altijd in mijn hand. Zo dit kleine momentjes dat de fotograaf het toestel weglegt, ligt deze vlakbij. De kleine 35mm zeiss er op en hop. Oma is even aan het morsen of de kindjes leuk aan het spelen en we hebben niets gemist.

 

Een fotografieset is maar zo goed als de objectieven.
Zoom

Tamron 24-70 2.8 vc: Een budgetkeuze die me al veel geholpen heeft. Jammer genoeg is er ondertussen flink wat slijtage op deze lens en moet hij vervangen worden door zijn grote broer van Canon.

Canon 16-35 2.8: Mijn go-to lens voor alles wat met feestjes te maken heeft! Ik ben helemaal gek van groothoeken op feesten en danspartijen. De blik die deze lens geeft en de mogelijkheid om beweging toe te laten in je beelden vind ik ongeevenaard.

Canon 70-200 2.8: De lange lens bij uitstek. Een fantastische kwaliteitslens die mij al door menig huwelijksceremonie geholpen heeft. Altijd een topper en een geweldige beeldgeneratie!

Primes

Sigma 15 2.8 fisheye: Tja als je een groothoek leuk vind moet je uiteraard ook af en toe de fisheye gebruiken. Nu deze lens is leuk maar ik ga er spaarzaam mee om. De meeste mensen houden niet zozeer van de looks hiervan maar als je ziet wat je er uit kan toveren krijg ik ze meestal wel overtuigd.

Canon 50 1.8: Plastik Fantastik letterlijk wat het zegt. Superlens voor zijn prijs en aan iedereen aan te raden als backup of zelfs main lens.

Sony-Zeiss 35 2.8: De lens die altijd op de a7ii staat. Ik ben gek van deze focal length. Zoals je al hebt kunnen lezen ben ik geen grote van lange lenzen maar eerder van de groothoeken. Bijgevolg ben ik eerder fan van de 30mm range dan van de 50mm range.

 

Buiten dit alles om heb je natuurlijk ook nog een hoop accessoires die op een huwelijksdag nodig zijn. De lijst is hier dan ook niet exclusief en zelfs nooit echt af…

Batterijen: In alle vormen en maten. Van AA voor de flitsers, AAA voor de radiotriggers, camerabatterijen tot zelfs een batterij voor de gsm…

Licht: Twee vormen nl. Flitsers (2x een Metz 50) en reflectieschermen voor buiten wat licht heen en weer te bouncen. Binnen dit licht verhaal ook uiteraard wat draadloze triggers (Cactus V6 in mijn geval), een paar statieven en een paar lightshapers (paraplu’s, een Gary Fong, …)

Grijskaart: Altijd handig in moeilijke lichtomstandigheden en bespaart flink wat tijd.

Lichtmeter: Meestal niet nodig maar als je wat extra tijd hebt is dit echt een surplus om een cool extra shot te kunnen nemen.

Holdfast Harnas: Mijn ultieme harnas om de camera’s aan te hangen. Het ziet er goed uit en is ongelooflijk praktisch. Ondanks zijn hoge prijs zou ik niet twijfelen om deze direct opnieuw te kopen mocht er iets mee gebeuren. Het nadeel, het wordt beter met de tijd. Hoe meer je het draagt hoe soepeler het leer maar dat maakt het authentiek!

 

Voila dat zijn de zaken die ik gebruik op fotografisch gebied. De dag zelf heb ik meestal nog een hoop extra zaken bij maar hier ga ik jullie een ander keer mee verblijden qua blog.

Mochten jullie ideeën hebben voor een blogpost of graag weten hoe ik met andere zaken omga, laat het dan gerust horen en dan schrijf ik hier een klein artikeltje over!!

Over mij

Ik ben Tom, huwelijksfotograaf en jullie beste vriend in de mooiste dag van jullie leven. Als fotograaf ben ik "right where the action is!" Mijn doel is dan ook de spontaanste en coolste momenten van jullie dag in beeld te brengen!

Delen