Blog

Workshop Marketing voor Bruidsfotografen

01 maart 2018 - Workshop

Op 01/03 was het eindelijk zover. Na 1 keer volzet en 1 keer een dubbele afspraak slaagde ik er dan toch in om mijn agenda vrij te maken voor Sander zijn workshop voor huwelijksfotografen. Dus in de ochtend de kids naar school en op weg naar Nijmegen en het prachtige restaurant Beau.

Marketing?

Inderdaad. Zoals een aantal onder jullie misschien al weten heb ik een graduaat in Marketing maar deze dateert nog van de tijd van voor Facebook, Instagram en alle andere sociale media. En laat nu net daar de focus liggen van veel bruiden die op zoek zijn naar een fotograaf.

Technisch zijn we vaak als fotograaf al erg geschoold maar toch merken we dat de boekingen uitblijven. Waarom is dit? En hoe kunnen we bekend geraken bij de juiste klanten. Dit was de premisse van de workshop bij Sander en hij heeft dit meer dan waargemaakt.

Bij FLEXMI?

Ondanks dat ik woonachtig ben in de stille Kempen vond ik het de trip meer dan waard. Vandaag in België wordt dit onderwerp meestal als meerdaagse gegeven. Sander split dit onderwerp echter uit om het apart op 1 dag te kunnen volgen. Gevolg? Goedkoper en je krijgt exact wat je nodig hebt. Is 4 dagen niet leuker? Tuurlijk wel... Maar je moet er de tijd voor vrijmaken.

Nu was het de eerste keer dat ik bij Sander een workshop volgde maar hij heeft mij in ieder geval overtuigd. Samen met de 3 andere fotografen vond ik het een dag om van te smullen. Goed gestoffeerd met sterke discussies en tijd om af te wijken naar alles wat interessant was. Sander is goed voorbereid en doet dit ook allemaal zelf! Dus geen voorgeprepareerde vertellingen die niet werken maar echt aan de slag.

Inspiratie

Als er 1 ding is dat ik graag uit workshops haal dan is het inspiratie. En hier was dit zeker het geval. Ik ben de dag nadien al aan de slag gegaan en de resultaten gaan jullie in de loop van volgende weken wel zien verschijnen! 

Over mij

Ik ben Tom, huwelijksfotograaf en jullie beste vriend in de mooiste dag van jullie leven. Als fotograaf ben ik "right where the action is!" Mijn doel is dan ook de spontaanste en coolste momenten van jullie dag in beeld te brengen!

Delen